موسیقی را روشن کنید

آموزش موسیقی یکی از جالب ترین و هیجان انگیزترین فعالیت هایی است که یک فرد می تواند در زندگی خود تجربه کند. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به اینترنت، شروع یادگیری موسیقی بسیار آسان تر از قبل شده است.

در دنیای مدرن امروزی می توانیم دانش موسیقی خود را از طریق اینترنت و صفحات مجازی افزایش دهیم. به همین ترتیب می توانیم ساز مورد علاقه خود را انتخاب و آماده کنیم یا در کلاس های مجازی یا زنده معلم مورد علاقه خود شرکت کنیم. خوشبختانه با این حرف ها دیگر هیچ بهانه ای برای پخش نشدن موسیقی وجود ندارد!

اما در ابتدای این ماجراجویی باید اطلاعات مهمی را جمع آوری کنیم تا با کمک و مشاوره افراد با تجربه شروع به یادگیری فعالیت هنری مورد علاقه خود کنیم.

در این مقاله ابتدا به بررسی مبانی و تئوری موسیقی می پردازیم. سپس ارتباط بین شروع موسیقی و سن فرد را توضیح می دهیم و در انتخاب ساز مناسب برای هر فرد راهنمایی می کنیم و تفاوت سازهای سنتی و کلاسیک را توضیح می دهیم. برای یادگیری موسیقی به آموزشگاه موسیقی ویولا کرج مراجعه نمایید.


سبک مورد علاقه خود را انتخاب کنید

موسیقی که در طول روز به آن گوش می دهید و از آن لذت می برید، کلید درک این موضوع است.

مردم در انتخاب و گوش دادن به موسیقی سلایق خاص خود را دارند و قطعاً هنگام شروع موسیقی باید به ژانر مورد علاقه خود احترام بگذارید.

برخی به موسیقی سنتی علاقه دارند و می خواهند سازهای ایرانی مانند تار، سه تار، کمانچه، سنتور و . را یاد بگیرند. برخی دیگر به موسیقی کلاسیک، پاپ یا راک علاقه دارند و می خواهند سازهای غربی مانند پیانو، گیتار، درام، ویولن و غیره را بیاموزند.

در واقع باید گفت که هیچ قانون مدونی برای امکان استفاده از ساز به گونه ای و عدم استفاده از آن به گونه ای دیگر وجود ندارد. در واقع همه چیز به سلیقه سازندگان و همچنین مخاطب بستگی دارد.

در موسیقی امروزی آثار بزرگی وجود دارد که بدون توجه به فیلتر از سازهای مختلف و متفاوت استفاده می کنند. برای مثال سازهایی مانند گیتار، پیانو یا ویولن در بسیاری از آثار سبک سنتی شنیده می شود. همچنین از سازهای سنتور یا تار در برخی از آثار راک ایرانی به زیبایی استفاده شده است.

کسانی که می خواهند موسیقی را شروع کنند باید به آهنگ های مختلف گوش دهند و سبک مورد نظر را با توجه به سلیقه و هدف انتخاب کنند.

بنابراین هدف در انتخاب یک سبک به چه معناست؟

آیا این مبحث به منظور یادگیری برای سرگرمی است یا به چشم مهارت داشتن و درآمدزایی به این موضوع نگاه می کنید؟

ممکن است فردی علاقه مند به بازی در بهترین صحنه ها و نشان دادن مهارت های خود به مردم سراسر جهان باشد. البته در این صورت باید با دقت بیشتری سبک مورد علاقه خود را انتخاب کنید و موارد مهمی مانند بازار کار، علایق افراد، پتانسیل سبک، هزینه ها و . را بررسی کنید.

در حالی که انسان می تواند موسیقی را هم شروع کند و یاد بگیرد که دلش را آرام کند و گاهی برای خانواده و دوستانش بنوازد. اصولاً در این صورت نیازی به نگرانی در مورد آینده نیست و می توانید با سهولت بیشتری شروع به یادگیری سبک مورد علاقه خود کنید.

نکته اصلی این است که هیچ دلیلی بهتر از هر دلیل دیگری برای شروع موسیقی وجود ندارد و همه چیز به شما و علایق شما بستگی دارد.

ابزار

پس از انتخاب سبک، اکنون می توانیم ساز مورد علاقه خود را انتخاب و آماده کنیم. با انتخاب سبک، مسیر شروع موسیقی برایمان روشن می شود.

به عنوان مثال، اگر به سبک راک علاقه دارید، ساز مورد نظر شما گیتار الکتریک، بیس یا درام است. یا اگر به موسیقی سنتی علاقه دارید حتما ابتدا سراغ سازهای ایرانی خواهید رفت.

البته در بالا گفتیم که هیچ قاعده ای وجود ندارد که مشخص کند از چه ابزاری باید استفاده کرد، اما در هر صورت ترک عادت همیشه سختی های خاص خود را به همراه دارد.

آنچه در انتخاب تجهیزات باید به آن توجه کنید تجهیزات مورد نظر شماست که علاوه بر برآورده کردن خواسته ها و اهداف شما باید از کیفیت و کارآمدی بالایی برخوردار باشد.

به عبارتی بهتر است برای تهیه ابزار مناسب از افراد مجرب و یا اساتید خود کمک بگیرید و ابزار خود را از مجموعه ای تهیه کنید که تمامی ابزارهای خود را تضمین می کند و خدمات پس از فروش تضمینی به شما ارائه می دهد.

شما عزیزان می توانید برای خرید آلات و دستگاه های موسیقی مورد نظر خود به فروشگاه اینترنتی نوکده مراجعه کرده و از مزایایی مانند گارانتی و اصالت کالا بهره مند شوید.

آلات موسیقی کلاسیک و سنتی

یک ساز سنتی

همه ما ایرانی ها خواه ناخواه موسیقی سنتی را می شناسیم. چرا که موسیقی سنتی یا موسیقی ایرانی در سال های گذشته در اقصی نقاط کشورمان نواخته و شنیده شده است.

ایرانیان در طول تاریخ در عرصه های مختلف پیشگام بوده اند. این در مورد موسیقی نیز صدق می کند. تاریخچه سازهای موسیقی سنتی به قرن ها قبل برمی گردد.

در زیر به بررسی آلات موسیقی ایرانی یا سنتی برای موسیقی مبتدی می پردازیم.

طبقه بندی سازهای سنتی

همانطور که حدس زده اید، همه آلات موسیقی بر اساس سبک بازی و صدایی که تولید می کنند طبقه بندی و نامگذاری می شوند.

1. وسیله ای برای زدن

زنگ ابزاری است که اغلب برای تاکید بر ریتم و وزن یک آهنگ استفاده می شود. در این گروه از سازها می توان با ضربه زدن یا خراشیدن روی پوسته صدا تولید کرد. سازهای زنگی فاقد توانایی تولید صداهای ملودیک و هارمونیک هستند و تنها بر ریتم تاکید می شود.

2. نوازنده سازهای بادی

این سلاح یکی از پرطرفدارترین دسته سلاح های ایرانی است. سازهای بادی شکل استوانه ای یا مخروطی دارند، قطر آنها می تواند متفاوت یا ثابت باشد.

این نوع ساز را می توان با دمیدن یا مکش هوا و ارتعاش هوای داخل ساز نواخت. از برجسته ترین سازهای این دسته می توان به سورنا، کرنا، نی، پالبان، دوزالی و نی انبان در موسیقی ایرانی اشاره کرد.

4. سازهای زهی

آخرین دسته از آلات موسیقی کلاسیک، آلات موسیقی هستند. تمام سازها دارای قسمت های باز و تار هستند و صدا از طریق سیم ها و تک سوراخ ها تولید می شود.

با ارتعاش هر سیم، نوازنده در واقع صدای خود را در داخل حفره یا حفره ساز ایجاد می کند. سپس صدا از همان سوراخ خارج می شود و شنیده می شود.

سازهای زهی خود به سه گروه زاگبا، آرشه و کوبه ای تقسیم می شوند.

ساز زهی زهاب یک ساز موسیقی است که با نواختن تار و نواختن تار اجرا می شود. تار، دو تار، سه تار و تنبور از جمله این سازها هستند.

در حالی که سازهای زهی آرشه ای گروه دیگری هستند که می توانند با استفاده از دستگاهی به نام ارشه (به معنی کمان) صدا تولید کنند و سیم ها را بکشند. کمانچه و قیچک نمونه های ایرانی این دسته هستند.

اما ساز با ضربه زدن به سیم ها با ساز، معمولاً چکش، نواخته می شود. سنتور یکی از سازهای زهی است که در موسیقی سنتی یا ایرانی استفاده می شود.

سازهای کلاسیک

این ساز مختص موقعیت جغرافیایی خاصی نیست و از قرن نهم میلادی توانسته محبوبیت زیادی در بین تمام مردم کره زمین به دست آورد. آلات موسیقی کلاسیک یا غربی شامل مجموعه ای از محبوب ترین سازهای ساخته شده در اروپا و آمریکا است.

سازهای کلاسیک به مرور زمان به کشورهای دیگر جهان معرفی شد و استفاده از آنها در سبک های مختلف موسیقی رشد کرد و امروزه سازهای کلاسیک در نقاط مختلف دنیا نواخته و آموزش داده می شود.

علاوه بر این، سازهای کلاسیک یا غربی زیادی در کشور ما وجود دارد که در برخی موارد از سازهای سنتی منحصر به فرد ایران محبوبیت بیشتری دارد.

سازهای غربی نیز مانند سازهای ایرانی به چند دسته تقسیم می شوند. سازهای کلاسیک نیز همان اصطلاحات و نامگذاری سازهای سنتی را دارند.

طبقه بندی سازهای کلاسیک

1. سازهای کوبه ای کلاسیک

طبل، کاخن، تومبا و داربوکا از جمله سازهایی هستند که باید روی سطح زده شوند. .

2. سازهای بادی کلاسیک

دستگاه های پنوماتیک مانند آمونیاک، کلر، ساخارین، فلوت، سه رنگ، بازالت، ترومبون، کیسه های لوله و غیره.

در این سازها نیز مانند موسیقی سنتی، صدای ساز با دم و بازدم هوا و ارتعاش ایجاد می شود. سازهای بادی از نظر اندازه و تعداد سوراخ ها متفاوت هستند و هر ساز بادی گام متفاوتی دارد.

اگر علاقه مند به شروع موسیقی با سازهای بادی هستید بد نیست ذکر کنید که سازهای بادی به دو گروه بادی چوبی و برنجی تقسیم می شوند.

منظور از این تقسیم بندی مشخص کردن نوع ساز نیست، بلکه برای این است که چگونه و چگونه صدا را در دهان خود ایجاد می کنند. سیستم سازهای بادی برنجی صدا از لرزش سریع لب ها در داخل دهان نوازنده ایجاد می شود.

در حالی که سازهای بادی چوبی خود به دو گروه دیگر شامل بی زبانه (بدون فلوت) و زبانه دار (با فلوت) تقسیم می شوند.

در سازهای بی صدا مانند فلوت یا نی، صدا از برخورد هوا به ورقه هوای بدن آن تولید می شود.

اما در سازهای نی مانند ساکسیفون یا کلارینت می توان با دمیدن هوا صدا ایجاد کرد. مقداری از مواد پلاستیکی را حرکت داده و به لرزش درآورید.

3. سازهای زهی کلاسیک

آنها یک دسته محبوب در میان آلات موسیقی کلاسیک هستند. در این سازها با ارتعاش سیم ها صدا تولید می کنیم. همانطور که گفتیم سازهای زهی به سه نوع زخمی، آرشه ای و ضربی تقسیم می شوند.

در دسته سازهای زهی موسیقی کلاسیک به گیتار اشاره می کنیم که می توانید روی آن از پیکی به نام baby استفاده کنید و با ناخن هر انگشت صدای تار را در بیاورید. یکی از سوالات مهم برای یادگیری و شروع به یادگیری گیتار، انتخاب گزینه مورد نظر بین پیک یا فینگربرد است.

سایر سازهای زهی کلاسیک عبارتند از: چنگ، ماندولین، یوکلله، بانجو و غیره.

آهنگ جدید مرتضی پاشایی به نام بازم به یه لبخند دل بسته دلم آواره ساده وابسته دلم

آهنگ جدید رضا صادقی به نام «دوتایی نخورده مستیم رو به روی هم نشستیم»

آهنگ جدید حمید هیراد به نام «نمیدونستم تو سینش یه جای دل یه سنگ داره»

مراحل یادگیری موسیقی + بهترین ساز برای شروع موسیقی

همه چیز درباره موسیقی راک و زیرشاخه های آن

آهنگ جدید محسن یگانه به نام «پای من جوونیتو هدر نکن»

موسیقی ,سازهای ,مورد ,علاقه ,ایرانی ,سنتی ,مورد علاقه ,سازهای بادی ,آلات موسیقی ,شروع موسیقی ,موسیقی سنتی ,آلات موسیقی کلاسیک
مشخصات
آخرین جستجو ها